Consell Assesor

L’any 2013 es va crear el Consell Assessor de l’MBA de la Universitat Rovira i Virgili.
Missió del Consell Assessor:
Assistir a la Direcció i al claustre de professors de l’MBA de la Universitat Rovira i Virgili en la formulació i assoliment dels seus objectius estratègics, proporcionant coneixements, experiència, informació, consell i suport en relació als programes i currículums, i facilitant enllaços amb els diferents grups d’interès de la comunitat.
Funcions dels membres del Consell Assessor:
 • Proporcionar coneixements, experiència, informació i consell en relació a la visió i direcció estratègica de l’MBA de la URV.
 • Proveir informació sobre les necessitats i punts de vista dels nostres grups d’interès.
 • Donar feedback i suggeriments sobre els programes i currículums.
 • Promocionar i advocar per les nostres activitats a la nostra comunitat.
 • Actuar d’ambaixadors amb empreses, organitzacions i institucions.
 • Proveir ajuda específica als programes i activitats organitzades.
 • Facilitar possibles contactes i/o actuar com a recursos per als estudiants.
 • Fomentar i donar suport a l’exploració de noves idees de negoci.
 • Ajudar a inserir laboralment els estudiants, treballant en el desplegament i millora del Servei de Carreres.
 • Ser un centre de referència en l’àmbit de la gestió empresarial, i per tant, anar generant conceptes i idees i comunicar-les.
 • Incentivar la creativitat i la innovació.
 • Ajudar a crear sentiment de pertinença, promovent el networking.
El Consell Assessor està integrat per representants d’algunes de les empreses més importants de Tarragona, per emprenedors i per professionals de reconegut prestigi de la nostra demarcació, totes elles col·laboradores de l’MBA. Les persones que el conformen són les següents:
 

Arias, Alfred. Consultor freelance.

Enginyer químic i enginyer industrial, amb un curs de postgrau d’especialització en petroquímica. Va estar més de 30 anys desenvolupant la seva trajectòria professional a Dow Chemical Ibérica, S.L. A més, és professor de l’MBA de la Universitat Rovira i Virgili.

Favá, Xavier. Cap de RRHH de l’àrea de Tarragona de Repsol, SA
 

Químic, amb un Màster en Química experimental per la UB i un Màster en Gestió de Recursos humans per la UPM. Porta més de 13 anys treballant a Repsol, empresa en la que ha desenvolupat la major part de la seva trajectòria professional en posicions internacionals en el negoci d’exploració.

 
Folgado, Rubén. Director general en Messer Ibérica de Gases, SAU
 

Enginyer tècnic industrial i MBA de la Universitat Rovira i Virgili. Ha desenvolupat la seva carrera professional en les àrees d’operacions de producció, enginyeria i qualitat a Messer Ibérica, empresa en la qual fa més de 15 anys que hi treballa. En l’actualitat també és membre de la Junta Directiva i President de la comissió d’energia de la Associació d’Empreses Químiques de Tarragona AEQT, així com membre de la Comissió Tècnica de la Associació Espanyola de Fabricants de Gasos Industrials i Medicinals AFGIM i integrant del Grup Tècnic de Treball de la Associació Espanyola de Grans Consumidors Elèctrics AEGE.

García Muñiz, Pablo. Managing Director d’Euroports MED
 
Enginyer Superior d’Informàtica i MBA per la URV, Diplomatura d’Empresarials a la UOC i PDG a l´IESE.

Desprès d’un període de 10 anys com a Cap de Projectes i Director d’Informàtica a Borges i Innova, passa al sector logístic incorporant-se a Euroports com a Responsable d’Organització i, al cap d´un any, com a Director Financer. Després de 6 anys en aquest càrrec, passa a formar part de l’equip d’Adquisicions a Londres on va ser-hi durant 3 anys. Un cop realitzades les adquisicions és nomenat Operational Excellence Director per tot el Grup, treballant des de la central d’Amsterdam i viatjant constantment arreu d’Europa. A l’any 2016 torna a Espanya per assumir la Direcció d’Euroports Ibérica i al 2018 també la d’Itàlia.

 
Marsal, Rosa. HR Development Manager a BASF

Llicenciada en Direcció i Administració d’Empreses per la URV i Màster en Economia i Gestió d’Empreses per la UB.

Porta 19 anys essent la responsable de l’àrea de Persones per BASF a Iberia que engloba la selecció i desenvolupament del talent, lideratge i cultura principalment

Mata, AntoniSite Manager North West Manchester/Tawd, Essity Operations Manchester, LTD
Químic i MBA de la Universitat Rovira i Virgili de la 2a promoció. Porta més de 20 anys treballant a SCA, ocupant llocs de màxima responsabilitat primer a la filial de França i posteriorment a la planta de Puigpelat.

 

 

 

Rovira Berengué, Juanjo. Director de MIC Sports
 
Director de l’empresa MIC Sports, organitzadora d’experiències esportives de diferents especialitats, des del basquet o l’hoquei, fins el futbol o el futbol sala. Alguns dels més destacats són el MIC – Mediterranean International Cup, el MICFootball7 o el Nike Camp. També és el coordinador esportiu de la Danone Nations Cup, la Danone World Cup, la Nike Premier Cup, la Lliga Genuine i de la Pau Gasol Academy entre d’altres.

 

 

 

Ruiz Royo, Jorge. Propietari i general manager d’Arandipur, S.L.
 
Químic i MBA de la Universitat Rovira i Virgili de la 10a promoció. Emprenedor i propietari de l’empresa Arandipur, empresa que fabrica un plat de dutxa tou, entre altres productes. Ha ocupat diferents llocs de responsabilitat en diferents empreses al llarg de la seva trajectòria professional.

 

 

 

Segura, Natàlia. Sòcia directora The Skeye
 
Psicòloga i Màster en Psicologia Clínica i de la Salut per la Universitat Rovira i Virgili. Compta amb més de 18 anys d’experiència en la selecció, desenvolupament directiu, coaching i gestió del talent en empreses de serveis (Port Aventura, Catalunya Caixa, entre altres). Durant més de 10 anys professora associada de la URV a la Facultat de Ciències Jurídiques, àrea psicologia del treball. Professora del Màster en Direcció de Recursos Humans de la FURV.

 

 

 

Solé, Toni. Soci director The Skeye

PDG per IESE, Llicenciat en Dret i Màster en desenvolupament Organitzatiu per la URL i l’Institut GR de Tel Aviv. Ha dirigit els departaments de RRHH en empreses com Kellogg’s, Port Aventura, United Biscuits, Kraft, Vueling i Bodegas Torres, en las que ha dissenyat models de gestió integral de RRHH, canvis globals, com fusions, adquisicions, reestructuracions, internacionalització i definició d’estratègia del negoci.

Té formació específica en gestió del canvi i Merge & Acquisition en centres com Henley o Ashridge, de Londres; coneixements de RRHH en les principals consultores, com Arthur Andersen, Ernst & Young, KPMG, PWC, etc.

Tocco, AlbertoE-System, Global Quality Director Connection System de Lear Corporation

Enginyer electromecànic, MBA per la Universidad Católica Argentina i la Escuela de Organización Industrial de Madrid i MBA en e-Business per la UOC. Ha desenvolupat la seva trajectòria professional en diferents països com Argentina, Brasil, Israel, Mèxic, EUA i Espanya.

Durant els primers 12 anys de la seva carrera, va treballar en empreses energètiques de Petroli, Gas i Alcohol. Al llarg dels últims 20 anys, s’ha dedicat a la indústria d’automoció a Lear Corporation, ocupant diferents càrrecs directius en àrees tals com manufactura, program management, enginyeria i operacions.